Δανάη Γιαννέλλη

Η Δανάη Γιαννέλλη μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα και η αγάπη της για την τέχνη & την αισθητική ξεκινάει από παλιά. Έτσι ανακάλυψε έναν τρόπο να μοιράζεται τις δικές της μικρές ιστορίες μέσα από το σχεδιασμό και τη δημιουργία χειροποίητων έργων.

Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί είναι ο χρυσός και το ασήμι, άλλοτε μόνα τους και άλλοτε σε συνδυασμό με πολύτιμους & ημιπολύτιμους λίθους, ή πολύχρωμα νήματα, σε χυτά κοσμήματα.

Οι δημιουργίες της έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά τη διαχρονική απλότητα και την αβίαστη πολυτέλεια, ενώ τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από σύμβολα, από εικόνες & σχήματα της φύσης, καθώς και από παλαιότερες εποχές. Με λεπτές, φίνες αλλά ταυτόχρονα δυνατές φόρμες, τα κοσμήματα και οι λεπτομέρειες του κάθε σχεδίου, αποκαλύπτουν την καθαρότητα και την αλήθεια που η δημιουργός βλέπει στα πράγματα γύρω της, καθώς και τη μοναδική γοητεία που βρίσκει στις «ατέλειες» και την ασυμμετρία.

Τρέφει μία ιδιαίτερη αγάπη για τα δαχτυλίδια, λόγω της δύναμής τους ως αντικείμενα, που πλάθουν ένα διάλογο τόσο με το δημιουργό αλλά και αυτόν που τα φοράει.
Η δημιουργία κάθε έργου είναι ένα προσωπικό ταξίδι και κάθε έργο είναι μία ξεχωριστή, μικρή ιστορία.